10.000 BEZOEKERS TIJDENS OPENINGSWEEKEND ARENBERG FESTIVAL

10.000 BEZOEKERS TIJDENS OPENINGSWEEKEND ARENBERG FESTIVAL

Dit weekend is het Arenberg Festival feestelijk afgetrapt met een groot openingsweekend. Meer dan 10.000 bezoekers zakten af naar het Arenbergpark in Heverlee om er te genieten van een bruisend programma vol wetenschap, kunst en cultuur.

Onder een stralende herfstzon verzamelden jong en oud in en rond het Arenbergkasteel voor een hele resem aan activiteiten. Op zaterdag gaf de huidige hertog van Arenberg het officiële startschot van een weekend vol belevenissen.

Op de tonen van de Arenberg Jachthoornblazers werd er geproefd van gerechten uit het verleden en de toekomst. Een ruimteschip landde op het ereplein voor het kasteel en op een heus wetenschapsparcours konden de bezoekers zelf een drone laten dansende en kunstwerken van Panamarenco bewonderen in de virtuele wereld. Gezinnen lieten zich als echte aristocraten portretteren met het familieslot op de achtergrond en konden zelf het kasteel verkennen. Ook de telgen uit het roemrijke geslacht Arenberg kwamen voor één weekend terug tot leven. Kinderen genoten van een tochtje te paard of bouwen met bamboe.

Het hoogtepunt van het programma was de spectaculaire videomapping van videokunstenaar Nele Fack op het Arenbergkasteel, uniek door de live begeleiding van het Arenbergkoor.

Een tevreden curator, Veerle Van Schoelant: ‘We hebben de traditie van de grote Arenbergfeesten verder gezet met een programma dat een heel breed publiek van alle leeftijden wist te bekoren en waar meer dan 50 organisaties en verenigingen en 350 medewerkers aan mee hielpen. We kunnen spreken van een groot succes’.

Het openingsweekend is het feestelijke startschot van het Arenberg Festival. Met meer dan 30 activiteiten stroomt er 3 maanden lang blauw bloed door Leuven. Op 26 oktober openen de tentoonstellingen Macht en Schoonheid. De Arenbergs in M-Museum Leuven en Adellijk Wonen. Het Kasteel van Heverlee, van Croÿ tot Arenberg in de Leuvense Universiteitsbibliotheek. Volgend weekend, 27 en 28 oktober, vindt in het Heverleebos en het Meerdaalwoud een Arenberg bos-weekend plaats met op zondag een grote boomplantactie in aanwezigheid van ZDH Leopold Engelbert van Arenberg.

Voor meer informatie: www.arenbergleuven.be

Contacteer ons
Lien De Keukelaere Coördinator, KU[N]ST Leuven vzw
Veerle Van Schoelant Curator openingsweekend
Lien De Keukelaere Coördinator, KU[N]ST Leuven vzw
Veerle Van Schoelant Curator openingsweekend
Over Het Arenberg Festival

KU[N]ST Leuven pakt tussen 20 oktober 2018 en 20 januari 2019 uit met het festival 'Vijf eeuwen Arenberg - Blauw Bloed in Leuven en Europa'. 

Het verhaal van de roemrijke adellijke familie Arenberg komt tot leven in groot totaalgebeuren, met een spectaculair openingsweekend op het Kasteelpark Arenberg in Heverlee, grote tentoonstellingen in M – Museum Leuven en in de Universiteitsbibliotheek plus een evenementenprogramma in en rond Leuven.