ACHTER DE SCHERMEN VAN DE ARENBERGS

ACHTER DE SCHERMEN VAN DE ARENBERGS

Het Arenberg Festival loopt ondertussen twee maanden. Meer dan 40.000 bezoekers bezochten reeds de tentoonstellingen in M-Museum Leuven en de Universiteitsbibliotheek of namen deel aan één van de 30 andere activiteiten.

Het Arenberg Festival laat de bezoeker kennismaken met de familie Arenberg en het adellijke leven in al haar facetten. De zin voor pracht en praal van dit belangrijke adellijke geslacht spreekt tot de verbeelding, maar hun luxueuze levensstijl was ondenkbaar zonder een heel leger bedienden achter de schermen.

Hoe groot was de hertogelijke hofhouding van de Arenbergs? Hoe verliep het leven in en rond het kasteel voor de bedienden? En wat was de impact van de adellijke familie op dagelijkse leven van gewone mensen? Tijdens een avondvullend programma op 9 januari 2019 in het Arenbergkasteel krijgt het publiek een antwoord op deze en andere vragen.

Diane De Keyzer is gastspreker. Zij is bij het brede publiek bekend van haar boek ‘Madame est servie’, waarvoor ze ook onderzoek uitvoerde naar het dienstpersoneel van de familie Arenberg. Op kritische wijze geeft Diane De Keyzer hen een stem tijdens haar lezing. Mark Derez, historicus en kenner van de geschiedenis van de familie Arenberg en historicus Bart Minnen sluiten aan bij het gesprek.

De lezing is gratis. Maar registreren is wel verplicht via www.arenbergleuven.be/lezingen

 

HET PROGRAMMA:

19.00 uur          Ontvangst
19.30 uur          ‘Achter de schermen van de Arenbergs’ - lezing door Diane De Keyzer
20.45 uur          Sofagesprek met Diane De Keyzer en historici Bart Minnen en Mark Derez. Het publiek krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen.
22.00 uur          Einde van het programma

PRAKTISCH:

9 januari 2019 – 19u30
Kasteel van Arenberg (Kardinaal Mercierlaan 94, 3001 Heverlee)
Inschrijven verplicht via www.arenbergleuven.be/lezingen

Contacteer ons
Lien De Keukelaere Coördinator, KU[N]ST Leuven vzw
Lien De Keukelaere Coördinator, KU[N]ST Leuven vzw
Over Het Arenberg Festival

KU[N]ST Leuven pakt tussen 20 oktober 2018 en 20 januari 2019 uit met het festival 'Vijf eeuwen Arenberg - Blauw Bloed in Leuven en Europa'. 

Het verhaal van de roemrijke adellijke familie Arenberg komt tot leven in groot totaalgebeuren, met een spectaculair openingsweekend op het Kasteelpark Arenberg in Heverlee, grote tentoonstellingen in M – Museum Leuven en in de Universiteitsbibliotheek plus een evenementenprogramma in en rond Leuven.