LEZING ‘ACHTER DE SCHERMEN VAN DE ARENBERGS’ WEGENS GROOT SUCCES VERPLAATST

LEZING ‘ACHTER DE SCHERMEN VAN DE ARENBERGS’ WEGENS GROOT SUCCES VERPLAATST

Op 9 januari laat Diane De Keyzer haar licht schijnen op de levensstijl van de Arenbergs en de vele bedienden achter de schermen. De lezing wordt bij het grote publiek goed gesmaakt, want al zo’n 600 mensen tekenen present. Wegens het groot succes wordt de lezing dan ook verplaatst. 

Om iedereen een zitplaats te garanderen zal het evenement doorgaan in de grote aula van het Maria-Theresiacollege in het centrum van Leuven, en niet langer in het Arenbergkasteel.

Tijdens de lezing zal Diane De Keyzer op een kritische manier kijken naar de hofhouding van de Arenbergs en hoe het leven in en rond het kasteel verliep. Mark Derez, historicus en kenner van de geschiedenis van de familie Arenberg en historicus Bart Minnen sluiten aan bij het gesprek. Ook het publiek krijgt de kans tot het stellen van vragen.

Inschrijven kan nog steeds via www.arenbergleuven.be/lezingen

Over Het Arenberg Festival

KU[N]ST Leuven pakt tussen 20 oktober 2018 en 20 januari 2019 uit met het festival 'Vijf eeuwen Arenberg - Blauw Bloed in Leuven en Europa'. 

Het verhaal van de roemrijke adellijke familie Arenberg komt tot leven in groot totaalgebeuren, met een spectaculair openingsweekend op het Kasteelpark Arenberg in Heverlee, grote tentoonstellingen in M – Museum Leuven en in de Universiteitsbibliotheek plus een evenementenprogramma in en rond Leuven.